ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή

Κάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών 
για την απεργία της 3ης του Δεκέμβρη


Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή
ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Δεκέμβρη

Όσοι νόμιζαν ότι έχουμε πιάσει πάτο στο βαρέλι, βλέπουν –πια- ανάγλυφα τη ζοφερή πραγματικότητα. Όσο δεν το σταματάμε, το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να εφορμά και να μετακινεί τον «πάτο» ακόμα πιο κάτω. Η πρόσφατη κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από την Τουρκία αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που είναι σε φάση όλο και εντεινόμενου διαγκωνισμού και επεμβάσεων για να ξαναμοιράσουν τη γη και να συμπιέσουν τους ανταγωνιστές τους. 
Φαίνεται από την άλλη το τεράστιο κενό που υπάρχει στην ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής (με τεράστια ευθύνη μιας κοσμοπολίτικης αριστεράς που υποτιμάει το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα) αφήνει τους φονιάδες των λαών να έχουν την πρωτοβουλία κινήσεων. Ενώ, η νέα «ευαίσθητη» κυβέρνηση κάνει δηλώσεις συμπάθειας για τους πρόσφυγες αλλά βάζει πλάτη στους θύτες τους, τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που με τη μετατροπή μιας τεράστιας περιοχής σε πεδίο βολής δημιούργησαν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων και κηρύσσει την ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ.

Με αφορμή και την επίσκεψη του αμερικάνου ΥΠΕΞ Κέρι, αλλά και σε μόνιμη βάση, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να πάρουν θέση και να διαδηλώσουν μαζικά την αντίθεση τους στους πολέμους και τα σχέδια κυριαρχίας των ιμπεριαλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιγράφει μέχρι λεπτομέρειας τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι για το αναπόφευκτο των μνημονίων και για το μονόδρομο της υποταγής. Ψηφίζει τα «προαπαιτούμενα» το ένα μετά το άλλο για να μας φέρει μετά και το κυρίως πιάτο. Οι αντιασφαλιστικές ανατροπές έχουν κάνει τη σύνταξη άπιαστο όνειρο για τους σημερινούς εργαζόμενους (πόσο μάλλον τους άνεργους) και σχεδόν συμβολικό ποσό για τους συνταξιούχους.
 Η δωρεάν περίθαλψη ανατρέπεται όλο και περισσότερο, η φτωχομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται και η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί. Τα ίδια και στην εκπαίδευση: Νέα μισθολόγια που θα οδηγήσουν σε παραπέρα μείωση του μισθού, αξιολογήσεις, αδιοριστία και στο φόντο αυτής, διάλυση των εργασιακών σχέσεων των μόνιμων, απόλυτη εργασιακή βαρβαρότητα για τους αναπληρωτές-ωρομισθίους συναδέλφους (εργαζόμενοι λάστιχο σε 3 και 4 απομακρυσμένα σχολεία με αμοιβή ψίχουλα, χωρίς καμιά προοπτική) και μαζικές συμπτύξεις τμημάτων.
 Η πρόσφατη χοντράδα να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί με υπουργική απόφαση (!) στα ΙΕΚ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε «κρατικούς υπαλλήλους» που θα… διατάσσονται να πηγαίνουν σε όποια θέση τους χρειάζεται το αστικό κράτος.

Όλη αυτή η μαύρη πραγματικότητα βρίσκει το λαό στο περιθώριο χωρίς οργάνωση και χωρίς ατμομηχανές στην ανάγκη συγκρότησης και αντίστασής του. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναλλαγής, του ξεπουλήματος και της υποταγής και οι αστικές και ρεφορμιστικές απόψεις των οποίων ήταν φορείς έφεραν τα πράγματα εδώ.
 Παρόλα την έντονη απογοήτευση του λαού που δυστυχώς είχε επενδύσει στην κυβερνητική αλλαγή και πίστεψε ότι «ήρθε η ώρα της ανατροπής», η γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη ήταν μια πρώτη μαζική λαϊκή παρέμβαση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στο ΔΝΤ, την ΕΕ και την κυβέρνησή τους, που δεν πρέπει να υποτιμάται. Μια γενική απεργία αποτελεί πάντα μια ευκαιρία εκδήλωσης της λαϊκής οργής και πραγματοποίησης βημάτων στην κατεύθυνση της λαϊκής συγκρότησης και οργάνωσης.
 Και θα ασκήσουμε πραγματική και έμπρακτη κριτική στους εργατοπατέρες κάθε απόχρωσης με την μαζική συμμετοχή μας στην απεργία που αυτοί διοργανώνουν πάντα με βαριά καρδιά. Αλλά συγχρόνως και με την προσπάθεια να πραγματοποιηθούν άμεσα μετά την απεργία γενικές συνελεύσεις μαζικές που να οδηγήσουν σε νέα απεργία και σε συνολική κλιμάκωση. Μια κλιμάκωση που θα ανοίξει το δρόμο σε κινητοποιήσεις μάχης και όχι απλής δήλωσης αντίθεσης.


  • Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή- Όλοι στην απεργία και στους δρόμους να τους σταματήσουμε
  • · Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά ΕΕ – ΗΠΑ – ΔΝΤ και στην κυβερνητική πολιτική!
  • · Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινους μισθούς, με ασφάλιση – περίθαλψη για όλους. Όχι στους πλειστηριασμούς!
  • · Ενάντια σε κάθε αξιολόγηση – δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες - Να αρθούν ΟΛΕΣ οι συνδικαλιστικές διώξεις!
  • · Ενάντια σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις - Μόνιμοι διορισμοί!
  • · Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς- Δωρεάν σπουδές για όλους.
· Συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά - όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.