ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αναγκαια η συγκρότηση μαζικού, αγωνιστικού, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντά στις απαιτήσεις του σήμερα!!

Θεσσαλονίκη
 Με πιο μικρή μαζικότητα οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην πόλη.
Αναγκαια η συγκρότηση μαζικού, αγωνιστικού, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντά στις απαιτήσεις του σήμερα!!
 

Αισθητά μικρότερη ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων στη σημερινή απεργία και στη Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση  στην πόλη, για ακόμη μια φορά, έγινε εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της  συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ.
Και αυτή την φορά πραγματοποιήθηκαν 3 συγκεντρώσεις. Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων, η πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων  Σωματείων, το Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης,  οι ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ανταρσύα, και άλλες συλλογικότητες. Ο κύριος  όγκος των συγκεντρωθέντων κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί ενιαία διαδήλωσε ως το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 Το Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης μαζί με εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ κατευθύνθηκε στα δικαστήρια όπου σήμερα θα γινόταν η δεύτερη κινητοποίηση ματαίωσης του πλειστηριασμού του εργοστασίου της Φιλκεραμ που προωθεί η ιδιοκτήτρια.
Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν οι ηγεσίες των ΕΚΘ-ΕΔΟΘ. Στο Άγαλμα του Βενιζέλου έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.  
Στην απεργία συμμετείχαν οι  απολυμένοι εργαζόμενοι της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, καθώς κι οι πεταγμένοι στον δρόμο (ούτε καν απολυμένοι) του Αγγελιοφόρου, μοιράζοντας το απεργιακό φύλλο του «Αγγελιοφόρου».
Το μπλοκ της Λαϊκής  Αντίστασης -ΑΑΣ, και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων προπαγάνδισε με μαχητικότητα και ζωντάνια, την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος μακριά από λογικές κυβερνητικών αυταπατών κι ανάθεσης, με το έντυπο υλικό που μοίραζε και τα συνθήματα που φώναζε στην διάρκεια της πορείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.