ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι νέοι διαδήλωσαν με αντικυβερνητικά –αντικατασταλτικά συνθήματα στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 Θεσσαλονίκη

Οι νέοι  διαδήλωσαν  με αντικυβερνητικά – αντικατασταλτικά συνθήματα στην επέτειο της δολοφονίας  του Αλέξη Γρηγορόπουλου



 Εκατοντάδες νέοι  τίμησαν  την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανήμερα  της δολοφονίας του, το 2008. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στις 1 το μεσημέρι ξεκίνησαν  την πορεία  και διαμέσου της  Εγνατίας,  Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Αντιγονιδών κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.


 Στην διαδήλωση επικεφαλής  ήταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και ακολουθούσαν  μπλοκ  αριστερών οργανώσεων.
 Με  μαζικό μπλοκ  και πανό  συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Λαϊκή  Αντίσταση–ΑΑΣ. Διακρίναμε επίσης το μπλοκ της Ανταρσύα, της Λαϊκής Ενότητας, της ΣΣΠ-Μαθητικής αντεπίθεσης, της Εργατικής Αλληλεγγύης και του ΕΕΚ. 
 Με ξεχωριστό  μπλοκ διαδήλωσαν αναρχικές ομάδες  οι οποίες  στο ύψος της  συμβολής Εγνατία και Βενιζέλου  αποσπάστηκαν  από την διαδήλωση και κατευθύνθηκαν   προς την Καμάρα.
 Τα μικροεπεισόδια που ακολούθησαν  γύρω από την Ροτόντα , ήταν στην κυριολεξία για το θεαθήναι.  Η παρουσία  της αστυνομίας και πολλών διμοιριών ΜΑΤ και εποχούμενων , ήταν έντονη από το πρωί της Κυριακής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.