ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του KKE(μ-λ) για την αστυνομική επέμβαση στην Ειδομένη σήμερα!

Ανακοίνωση του KKE(μ-λ)
Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες! 
Αντίσταση στις πολιτικές της βαρβαρότητας!


Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, σήμερα τα ξημερώματα μετασχηματίστηκε εκτάκτως! Ο υπουργός της δήθεν «μεταναστευτικής πολιτικής» ανέλαβε και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υλοποίησε την απειλή που περιέφερε για μια βδομάδα στα κανάλια της ντροπής και της διαπλοκής. Να καθαρίσει την Ειδομένη από τους ανεπιθύμητους πρόσφυγες και απελπισμένους μετανάστες αν χρειαστεί, μάλιστα, με ένα καλό ξυλοφόρτωμα, όπως δήλωνε ξεδιάντροπα, κάνοντας τον Βορίδη και τον Πλεύρη να νιώθουν άβολα!

Ένα τάγμα τετρακοσίων Ματατζήδων, (από το σώμα που θα διέλυε σύμφωνα με τις προεκλογικά ψεύδη της η ηγεσία του Σύριζα), στάλθηκε για να αντιμετωπίσει με την βία απελπισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους, οικογένειες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αφού πρώτα -προς δόξαν της δημοκρατίας και της ενημέρωσης- οι αστυνομικοί κυνήγησαν και προσήγαγαν δημοσιογράφους για να μην καταγράψουν τις εικόνες ντροπής. Και είχαν το θράσος αυτήν την επιχείρηση που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες των αρχών της Ουγγαρίας, της Κροατίας και άλλων “πολιτισμένων” Ευρωπαίων να την ονομάσουν “βελούδινο γάντι” !




Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ και όσοι την στηρίζουν και την υποστηρίζουν, με αυτήν την ενέργεια τους ολοκληρώνουν ένα κύκλο πλήρους προσαρμογής και ευθυγράμμισης με τις κυρίαρχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στα παλιά και νέα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα. Προσαρμογή και ευθυγράμμιση που εκφράστηκε με την προσυπογραφή όλων των αποφάσεων των οργάνων της ΕΕ, στα πλαίσια της Σέγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου. 

Μια πολιτική εχθρική στα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πολέμων που προκάλεσαν οι επεμβάσεις και οι πολιτικές και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και ταυτόχρονα επικίνδυνη για όλο τον λαό μας, μιας και εμπλέκει την χώρα σε πολεμικούς σχεδιασμούς και αποδέχεται εξωτερικές παρεμβάσεις.

Η συμφωνία για την μαζική παρουσία της ΦΡΟΝΤΕΞ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπως και στο Αιγαίο, είναι ακόμη μια απόδειξη πως αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τα βήματα όλων των αστικών κυβερνήσεων. Είναι διατεθειμένη να δώσει τα πάντα στους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να διασώσει την εξουσία της ολιγαρχίας που υπηρετεί !



Η ηγεσία του Σύριζα, τα προηγούμενα χρόνια εμπορεύθηκε αισχρά τα δημοκρατικά, αλληλέγγυα και αντιρατσιστικά αισθήματα του λαού μας και ειδικά της νεολαίας. Με την συνεργασία διάφορων πρόθυμων “βαστάζων” μέσα στα κινήματα αλληλεγγύης, εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και λαφυραγώγησε σε σημαντικό βαθμό αυτά τα κινήματα, με στόχο την άνοδο της στην κυβέρνηση. Τώρα, όπως και στα υπόλοιπα, αποδεικνύει πως όλα ήταν ένα κανονικό εμπόριο ελπίδας, μια επιχείρηση ψεύδους και απίστευτης παραπλάνησης.

Πρωταγωνιστές σε αυτήν την επιχείρηση χρόνων αρκετοί από του σημερινούς κυβερνητικούς, υπουργούς, βουλευτές και άλλους παρατρεχάμενους, που από διάφορα επίπεδα εξουσίας, δίνουν εντολές για να ξυλοφορτώνονται οι πρόσφυγες, να απελαύνονται ή να μαντρώνονται σε στρατόπεδα. Να αντιμετωπίζονται σαν ζώα, εγκαταλελειμμένοι από κάθε στοιχειώδη δημόσια φροντίδα, βορά σε κάθε απίθανη διεθνή δυτική ΜΚΟ.

Συνένοχοι είναι επίσης αυτοί που δικαιολογούν ή αποσιωπούν τα αισχρά γεγονότα. Άνθρωποι που έστησαν καριέρες πουλώντας «αντιρατσισμό», που βρίσκονται σε όλα τα πάνελ και τα συνέδρια για να μιλήσουν για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τώρα σιωπούν όταν δεν δικαιολογούν την κρατική βία και αναλγησία. 




Τα γεγονότα στην Ειδομένη ανέδειξαν επίσης και μια άλλη πλευρά. Τον αληθινό ρόλο των μεγάλων δυτικών ΜΚΟ οι οποίες μαζί με τους Έλληνες συνεταίρους τους, υπό την υψηλή προστασία και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστών, κάνουν “ανθρωπισμό κατ' εντολήν”. Μόλις πήραν διαταγή από τα αφεντικά τους, αποχώρησαν από την Ειδομένη αφήνοντας στο έλεος του καιρού, της πείνας και της βίας τους απελπισμένους ανθρώπους. 

Οι λαοί δεν πρέπει να περιμένουν τίποτε από αυτούς που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή τους. Ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε από τους διαφόρους υπαλλήλους της. Μόνο η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, η αυτενέργεια των απλών ανθρώπων και των συλλογικοτήτων τους, τα μαζικά κινήματα αντίστασης μπορούν να αντιπαλέψουν αληθινά την βαρβαρότητα. 



Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση που διεξάγεται ακόμη, μεσημέρι Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στην Ειδομένη. Κατ' εντολή μιας κυβέρνησης που όσο θα βρίσκεται στην εξουσία (εκτός των άλλων υπηρεσιών που προσφέρει στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα) θα συκοφαντεί αισχρά τις έννοιες της αριστεράς, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. 

Καλεί τον δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να αντιταχθούν και να αντιδράσουν μαζικά στις πολιτικές της βίας ενάντια σε ανυπεράσπιστους και εξαθλιωμένους ανθρώπους . 



· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 

· ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

· ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! 

· ΕΞΩ Η ΦΡΟΝΤΕΞ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2.! 

· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ! 

· ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

· ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

· ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ! 

· ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! 

· ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! 

l www.kkeml.gr l mail: info@kkeml.gr

9/12/2015 



Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.