ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης



Αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Η αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκη την ημέρα της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα χαρακτηρίστηκε από μικρή σχετικά προσέλευση κόσμου. Σε αυτήν την εικόνα έπαιξε ρόλο και η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών λόγω της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

 Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου ενώ ακολούθησε πορεία που πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και τη Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει στο σημείο που ξεκίνησε. Η πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανακόπηκε από την παρουσία της αστυνομίας με κλούβες και ΜΑΤ.
 Στη διαδήλωση συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της αριστεράς (ΛΑΑΑΣ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ).
Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με δικό της μπλοκ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα τα οποία καταδείκνυαν τόσο το δολοφονικό ρόλο της Χρυσής Αυγής απέναντι στο λαό όσο και την πολιτική του συστήματος που την εξέθρεψε καθώς και το αστικό πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.