ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: διαδήλωση με αφορμή τη τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου (15/6)

Θεσσαλονίκη: διαδήλωση με αφορμή τη τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου (15/6)

Σε συσκέψεις και συνεννοήσεις βρίσκονται οι οργανώσεις της Αριστεράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης εν όψει της συνεδρίασης κορυφής της αντιδραστικής "τριμερούς" Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Μιας συνεδρίασης που νομιμοποιεί και καθιερώνει τον αντιδραστικό άξονα που συγκροτήθηκε κάτω από τις ευλογίες των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών για προωθήσουν τα αιματοβαμμένα σχέδια τους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, και υπηρετείται πρόθυμα από τα ντόπια εξαρτημένα καθεστώτα, τα οποία διατηρούν τις μωροφιλοδοξίες τους για ανάληψη ρόλου τοποτηρητή.


Μετά από πρώτη συνάντηση, με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφωνήθηκε η έκδοση αφίσας-καλέσματος με την υπογραφή "Οργανώσεις/Φορείς/Συλλογικότητες Ενάντια στην αντιδραστική τριμερή". Την αφίσα συνυπογράφουν ήδη δύο φορείς Παλαιστινίων (Φίλοι του ΛΜΑΠ, Samidoun). Αύριο, την Πέμπτη 8 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με στόχο τη δεύρυνση των συμμετοχών, ενώ το ΚΚΕ(μ-λ) ήδη προσανατολίζει τις δυνάμεις του για την επιτυχία του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού καλέσματος. Ακολουθεί η ανακοίνωση των οργανώσεων: 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων και συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων, με κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας. Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία μετά τη βρώμικη υπόθεση της “χημικής” επίθεσης, αποτελεί βήμα πολύ σοβαρής κλιμάκωσης του πολέμου. Σοβαρή πλευρά του αντιδραστικού περιβάλλοντος και της πολεμικής προετοιμασίας είναι και η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αποφασίσει να δώσει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για τα πιο προκλητικά επιχειρησιακά σχέδια στις γειτονικές χώρες, όπως οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία και συγχρόνως είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» κομμάτια της βάσης του Ιντσιρλίκ . Παράλληλα η κυβέρνηση προσφέρει και προετοιμάζει νέο στρατιωτικό «οικόπεδο» στην Κάρπαθο!

Υπάρχει ανοιχτή δέσμευση για τη συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με την αντιμετώπιση της τριπλής «απειλής» που συνθέτουν η “τρομοκρατία”, τα απελευθερωτικά κινήματα και οι αντιστάσεις των λαών της περιοχής.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου να διαδηλώσουμε ενάντια στην σύνοδο Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, που γίνεται στην πόλη μας.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.