ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αθώος ο Θεοφίλου! Σειρά τώρα έχουν η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ.

Αθώος ο Θεοφίλου! Σειρά τώρα έχουν η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ.


   Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε. Έτσι έλαβε αίσιο τέλος μία ακόμη παρανοϊκή -εξηγήσιμη όμως- υπόθεση της Αντιτρομοκρατικής που στοχοποίησε έναν άνθρωπο για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, τα ποιήματά του και τις “κακές παρέες”, χωρίς να έχει αποδειχτεί ποτέ το παραμικρό.
 Ένα σαθρό κατηγορητήριο που στηριζόταν σε ανώνυμα τηλεφωνήματα που δεν καταγράφηκαν, υπαλλήλους που δεν υπάρχουν ή αρνούνται να παρουσιαστούν ή δεν τον αναγνώρισαν ποτέ, θολά πλάνα που δείχνουν διαφορετικά άτομα, κοκ. Βάση νόμων και κυρίως πρακτικών του κρατικού μηχανισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν και να χρησιμοποιούνται ενάντια σε κάθε άνθρωπο που αμφισβητεί το σύστημά τους, σε κάθε αγωνιστή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και που στόχο έχουν τον ίδιο το λαό ο οποίος δε πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι. Που φτάνουν να ενοχοποιούν ακόνη και τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως στη περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ..


Η σκηνοθεσία της Αντιτρομοκρατικής ήταν τόσο χοντροκομμένη, που δεν μπορούσε να σταθεί ούτε καν στη δική τους “τυφλή κι ανεξάρτητη” δικαιοσύνη.


Οι σύντροφοί του και αλληλέγγυοι πανηγύρισαν φωνάζοντας συνθήματα για την αθώωσή του. Η αλληλεγγύη και ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε έπαιζαν και θα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο σε κάθε τέτοια περίπτωση. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες αθωώθηκε και ο Πέτρος Καπετανόπουλος.


Το πόσο ενοχλητική για το σύστημα και τους μηχανιμούς του είναι αυτή η αναγκαστική απόφαση φαίνεται από τη παρακάτω φωτογραφία όπου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Τάσος Θεοφίλου οδηγείται στη κλούβα, με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλού απ' όπου θα έφευγε ελεύθερος, με χειροπέδες αν και ...αθώος!



Αλλά οι μηχανισμοί της στοχοποίησης και της δίωξής του παραμένουν ακέραιοι κι ενεργοί. Στις 17 του Ιούλη εκδικάζεται η έφεση για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., που βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας, ενώ την ίδια μέρα σέρνεται στο δικαστήριο, με καρμπόν σκεπτικό και μεθόδευση, ο Περικλής Μ. που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια ποινή, για την ίδια υπόθεση. O Περικλής Μ. ως συγκάτοικος του συντρόφου της Ηριάννας Β.Λ. έτυχε να βρίσκεται και αυτός στο σπίτι όταν εισέβαλε η αστυνομία και αντιμετωπίζει την ίδια ποινή - 13 χρόνια χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή βάση ενός επίσης αμφιλεγόμενου DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.