ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη ο Γιούνκερ !

Ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ !
 Πέμπτη  13  Ιουλίου 2017  στις 6.30 μμ στον Λευκό Πύργο 

Καταγγελία της αναγόρευσης του σε επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Η Λαϊκή Αντίσταση –Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Μέγαρο Μουσικής


Πέμπτη 13  Ιουλίου 2017 
στις 6.30 μμ στον Λευκό Πύργο 

Ανεπιθύμητος  στην  Θεσσαλονίκη
ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ !

Καταγγελία της αναγόρευσης του σε επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα αναγορευθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίνοντας όρκους πίστης στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, η πρυτανεία του ΑΠΘ προβαίνει σ’ αυτή την άθλια πράξη δουλοπρέπειας η οποία αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Κι αυτό γιατί ο Γιούνκερ είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού που αποτελεί πυλώνα των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες ρήμαξαν το λαό και τον τόπο την τελευταία εφταετία. Πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ και τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα, εκτίναξαν την ανεργία και καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία την πρόνοια και την ασφάλιση. Πολιτικών που καρατομούν δημοκρατικά δικαιώματα. Πολιτικών που ξεπουλάνε τη χώρα μας, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια στο ξένο κεφάλαιο. Πολιτικών που έχουν οδηγήσει το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μπροστά στα νέα μέτρα της β’ αξιολόγησης και ενόψει του τέταρτου μνημονίου που σφίγγει περισσότερο τη θηλιά της εξάρτησης και της υποτέλειας και έρχεται να κατεδαφίσει ότι έχει μείνει όρθιο, η συγκεκριμένη τελετή αναγόρευσης του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα, η οποία θα γίνει παρουσία του Τσίπρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στην συνολικότερη επιχείρηση του συστήματος να ξεπλυθούν και να αθωωθούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές της εξάρτησης και να  παρουσιαστούν ως ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν και οι δουλοπρεπείς δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Μήτκα πως «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αποτίοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, φόρο τιμής στο θάρρος του» και πως «η αναγόρευση του κ. Γιούνκερ έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σταθερά προσανατολισμένο στη σύγχρονη δυτική σκέψη και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη».

Αυτή τη «σύγχρονη δυτική σκέψη» και τα «Ευρωπαϊκά ιδεώδη» στα οποία αναφέρεται ο πρύτανης του ΑΠΘ βιώνουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός μας.
Είναι ακριβώς οι πολιτικές των μνημονίων.
Είναι οι πολιτικές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που πνίγουν ολόκληρες χώρες και λαούς στο αίμα.
Είναι οι πολιτικές που γεννούν τον πόλεμο και τα καραβάνια των μεταναστών.
Εκφραστής αυτών των πολιτικών είναι και ο Γιούνκερ.

·        Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού Ζ.Κ.Γιούνκερ
·        Κάτω τα μνημόνια κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
·        Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ

Όλοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Μέγαρο Μουσικής

 την Πέμπτη 13 Ιουλίου  στις 6:30 μ.μ. στο Λευκό Πύργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.