ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

προκύρηξη της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσσαλονίκης για την Γ΄Αξιολόγηση

Η ΛΑ-ΑΑΣ Θεσσαλονίκης για την Γ΄Αξιολόγηση

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ


Σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός, στελέχη της κυβέρνησης και παράγοντες του συστήματος δηλώνουν ότι η 3η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει χωρίς καθυστέρηση. Βιάζονται να ψηφίσουν 95 προαπαιτούμενα μέχρι τα Χριστούγεννα, για να ικανοποιήσουν τους λεγόμενους «θεσμούς», τα γεράκια δηλαδή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Επείγονται να φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού, να του τσακίσουν κι άλλο τη ζωή, να τον καταντήσουν υποτακτικό, ανήμπορο να σηκώσει κεφάλι. Τρέχουν να ξεπουλήσουν τα πάντα, να παραχωρήσουν ό,τι πλούτο παράγει αυτός ο τόπος στο ξένο (κυρίως) κεφάλαιο, και σ’ αυτή τη βιασύνη δε λογαριάζουν ανθρώπους, κοινωνικό πλούτο, περιβάλλον.

Η δουλειά έχει γίνει κακοπληρωμένο (ακόμη και απλήρωτο) «βάσανο» για λίγους, και άπιαστο «όνειρο» για τη νεολαία, που ξενιτεύεται κατά χιλιάδες. Τα «εργατικά ατυχήματα» πληθαίνουν, κάτω από την εντατικοποίηση και την απαξίωση των εργαζομένων από τα αφεντικά. Οι λεγόμενοι «επενδυτές», οι εφοπλιστές και οι χρυσοθήρες, μπορούν να μολύνουν τη θάλασσα και τα ποτάμια και να καταστρέφουν τη ζωή. Και οι διάφοροι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού Μακρόν, Ντάισελμπλουμ και λοιποί, επισκέπτονται το «προς διανομή οικόπεδο» που λέγεται Ελλάδα, επιβραβεύουν την κυβέρνηση(!!), δίνουν εντολές και απαιτούν συμμόρφωση.


Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον προσέφερε «γη και ύδωρ» στον πλανητάρχη Τραμπ. Βάσεις, εξοπλιστικά προγράμματα, ενεργειακό και οικονομία, βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων. Σε μια περιοχή που συνεχίζει να φλέγεται, σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, η πλουτοκρατία της χώρας, μέσω της κυβέρνησή της, επιλέγει το παραπέρα βάθεμα της εξάρτησης και την υποταγή στις πολεμικές εξορμήσεις των μεγάλων αφεντικών. Θεωρεί σαν ευκαιρία την «απείθαρχη» στάση του Ερντογάν προς τη Δύση και αναζητά ρόλο πιστού εκφραστή των συμφερόντων της υπερδύναμης. Και είναι έτοιμη για πλήρη εκχώρηση του λαού και της χώρας, αλλά και για όποιον τυχοδιωκτισμό της ζητηθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι», μιλώντας για «έξοδο από την επιτροπεία» το καλοκαίρι του 2018. Μαζί με την ψεύτικη αριστεροσύνη που πούλησε, πουλά τώρα και ψεύτικες ελπίδες. 

Το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές δεν πρόκειται να «μαλακώσουν» την επίθεσή τους στο λαό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αστικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) θέλουν να χαράξουν άλλη γραμμή πλεύσης. Γι’ αυτούς η υποταγή είναι μονόδρομος.


Αυτόν τον μονόδρομο, μόνο ο λαός μπορεί να τον αναστρέψει. 

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία. Αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, αλλά δεν καρπώνονται παρά μόνο ψίχουλα. Αυτοί, των οποίων το μέλλον και η ζωή είναι «παιχνίδι» σφαιρών επιρροής, κυριαρχίας, δύναμης και πλούτου για τους αφέντες της γης, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο.



Γι' αυτόν τον κόσμο της δουλειάς, που απογοητεύτηκε και μπλοκαρίστηκε από τις απατηλές προσδοκίες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που όμως πλημμυρίζει από οργή για την βάρος που του φόρτωσαν με τα μνημόνια, μονόδρομος είναι η αντίσταση και η διεκδίκηση. 

Είναι ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Είναι ο μαζικός λαϊκός αγώνας για δουλειά, δικαιώματα, μόρφωση, ειρήνη.



www.la-aas.blogspot.gr

email: l.a.a.a.synergasia@gmail.com

Θεσσαλονίκη 22/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.