ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Θεσσαλονίκη -Συνέδριο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας Τσίπρας-Μητσοτάκης: Διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, φούμαρα και τρομοκρατία στο λαό

Θεσσαλονίκη -Συνέδριο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας Τσίπρας-Μητσοτάκης: Διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, φούμαρα και τρομοκρατία στο λαό


Δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ανέβηκε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη για να δώσει διαβεβαιώσεις και διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.


Αυτή την φορά από το βήμα του λεγόμενου 2ου Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Στο συνέδριο μίλησε και ο αρχηγός της ΝΔ, οποίος στο ίδιο μήκος κύματος έδωσε και αυτός όρκους πίστης στα συμφέροντα των καπιταλιστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.


Για δύο ημέρες γύρω από το Βελλίδειο και στο κέντρο της πόλης επικράτησε η συνήθης αστυνομοκρατία και τα συχνά κλεισίματα δρόμων που δημιούργησαν αγανάκτηση στον κόσμο. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής διμοιρία ΜΑΤ επιτέθηκε σε διαδηλωτές στην πλατεία της ΧΑΝΘ, τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν από αυτούς. Την διαμαρτυρία οργάνωσαν η Λαϊκή Ενότητα και η Ανταρσύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.