ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην φασιστική εκδήλωση

Θεσσαλονίκη
Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην φασιστική εκδήλωση 
Η διοίκηση της ΔΕΘ αναγκάστηκε να μην παραχωρήσει το Βελλίδειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Η διαδήλωση  από την Καμάρα διέσχισε την Ιασoνίδου και την Αγίου Δημητρίου και ξαναγύρισε στην Καμάρα αφού πρώτα σταμάτησε μπροστά στις παραταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ που φύλαγαν το τουρκικό προξενείο. Η συγκέντρωση ήταν αποτέλεσμα  μιας κινητοποίησης που ανακοινώθηκε νωρίτερα ενάντια στην συγκέντρωση που επιχείρησε να διοργανώσει η Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με Σέρβους φασίστες στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Διεθνή Έκθεση. 

    Τελευταία στιγμή η διοίκηση της ΔΕΘ που είχε δώσει το Βελλίδειο στους φασίστες και μάλιστα παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, μπροστά στην αντιφασιστική κινητοποίηση και κατακραυγή αναγκάστηκε να την ακυρώσει. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε  πως τάχατες δεν κατάλαβε ποιος οργάνωνε την φασιστική συγκέντρωση είναι τουλάχιστον προκλητική και ολοφάνερα ψευδής. 
Μια χαρά ξέρανε αλλά ποντάρανε πως η πρόκληση θα περάσει εύκολα. Όταν διαπίστωσαν πως οι αντιδράσεις ώρα με την ώρα μεγάλωναν  και υπήρχε κίνδυνος να πραγματοποιηθεί μια  μαζική αντιφασιστική αντίδραση αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την παραχώρηση  του χώρου. Οι Χρυσαυγίτες νωρίς το απόγευμα αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τις ανακοινώσεις  για την συγκέντρωση που διαφήμιζαν ημέρες τώρα και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν καμιά αναφορά η σχόλιο  για την τύχη της.   

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ενώ στην διαδήλωση αρκετός κόσμος συσπειρώθηκε πίσω από το πανό του ΚΚΕ(μ-λ) 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.