ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Θεσσαλονίκη: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, για να καταδικαστεί η απόφαση του αμερικάνου προέδρου να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους-τρομοκράτη, την Ιερουσαλήμ καθώς και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που αναπτύσσει στενές σχέσεις με τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Παλαιστίνιοι από την Ένωση φίλων της Παλαιστίνης, την Ένωση φίλων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "ΓΑΣΣΑΝ ΚΑΝΑΦΑΝΙ". Την διαδήλωση συνδιοργάνωσαν ελληνικές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η Ανταρσύα, η Λαϊκή Ενότητα, η ΟΚΔΕ, η Κόντρα, το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και η αναρχική συλλογικότητα “Μαύρο και Κόκκινο”.

Η κινητοποίηση ήταν η δεύτερη που έγινε στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες ύστερα από εκείνη της Παλαιστινιακής Παροικίας και της ΕΔΥΕΘ. Κατέδειξε για μια ακόμη φορά πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν μαζικότερες και ενωτικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.