ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ανταπόκριση από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη


Λαϊκή Αντίσταση  Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία  Θεσσαλονίκης
Ανταπόκριση από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη



Θετική και χρήσιμη ήταν η εκδήλωση με θέμα « Οι εξελίξεις στην περιοχή και ο αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο » που διοργάνωσε η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5 του Μάρτη στο ΕΚΘ. Δεκάδες  συναγωνιστές παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την περίπου τρίωρη συζήτηση.


 Σε μία περίοδο που πολλά μέτωπα έχουν ανοίξει και απειλούν το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, εξαιτίας των εντεινόμενων ανταγωνιστών των ιμπεριαλιστών και της πολιτικής των εξαρτημένων αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής, οι οποίες ανταγωνίζονται για το ποια θα κερδίσει την εύνοια των αφεντικών και ιδιαίτερα των Αμερικανονατοϊκών, γίνεται αισθητή η έλλειψη συζητήσεων στο πλαίσιο της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για τα τεκταινόμενα. 
Πολύ περισσότερο λείπουν πρωτοβουλίες βγαλσίματος στο δρόμο για να εκφραστούν τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα λαού και νεολαίας .Σε αυτή την αρνητική κατάσταση η εκδήλωσή μας αποδείχθηκε χρήσιμη, καθώς άνοιξε πολλές πτυχές των λεγόμενων εθνικών θεμάτων.
Η συζήτηση ξεκίνησε με δύο εισηγήσεις.
Ο πρώτος συναγωνιστής επικέντρωσε στο λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα, τόσο ιστορικά όσο και ως προς τις σύγχρονες ιμπεριαλιστικές (Αμερικάνικές κυρίως) επιδιώξεις και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
 Ο δεύτερος, αφού αναφέρθηκε στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και στις ευθύνες των αστικών τάξεων , επικέντρωσε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
Σε αυτό το ζήτημα, όπως είναι γνωστό και από το διάλογο, αναπτύχθηκαν αποκλίνουσες απόψεις για τα χαρακτηριστικά και το χαρακτήρα του ανταγωνισμού των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και μιας μεταξύ τους αναμέτρησης.
Παρόλες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις, η συζήτηση έγινε σε συναγωνιστικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκε και μέσα από τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί συναγωνιστές, η  Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία να επιδιώξει τοποθέτηση για τα ελληνοτουρκικά, προκειμένου να συμβάλλει στην κίνηση ενός δυναμικού και για αυτό το σοβαρό ζήτημα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.