ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Αυτός πράγματι είναι ένας μνημονιακός στόχος που... πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτός πράγματι είναι ένας μνημονιακός στόχος που... πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αντιγράφουμε από το Βήμα:


Στο «ναδίρ» της τελευταίας εξαετίας, με μείωση 33% σε σχέση με πέρσι, βρέθηκαν οι κινητοποιήσεις πολιτών το 2017 για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κι άλλους λόγους.

Μία «κόπωση» και «παθητική στάση» των πολιτών που αποδίδεται στην αντίληψη που έχει δημιουργηθεί για «επιβαλλόμενα μνημόνια που συνδυάζεται με ανυποχώρητη κυβερνητική πολιτική και στην σχετική ματαιότητα πολλών από αυτές τις κινητοποιήσεις».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια του έτους 2017 πραγματοποιήθηκαν 3881 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 101. 071 αστυνομικοί.
Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 5.764 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 129.069 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κατά τη διάρκεια του 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.110 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, ενώ το 2014 πραγματοποιήθηκαν 5.198 διαδηλώσεις.
Το 2013 υπήρξε το «ρεκόρ» δεκαετίας 6.231 σχετικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πολιτών, το 2012 ο αριθμός των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και πολιτικών συγκεντρώσεων είχαν φτάσει τις 5.654, ενώ το 2011 τις 5.910.
Δηλαδή οι κινητοποιήσεις των πολιτών σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης εξαετίας έχουν μειωθεί σε ποσοστό ου υπερβαίνει το 35-40% .

Βέβαια θα λέγαμε ότι δεν τον πέτυχε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον στόχο είχε και τις ανάλογες βοήθειες, το γενικότερο κλίμα ανάθεσης που καλλιεργούνταν και από πολλούς άλλους, όπως και τις λογικές παύσης του κινήματος λόγω κόπωσης ή μειωμένων στοχεύσεων που αντιμετωπίζαμε κάθε φορά που αυτό πήγαινε να πάρει τα πάνω του. Όπου οι προχωρημένες και αυξημένες στοχεύσεις εκφραζόντουσαν πάντα μέσω εκλογών! Αλλά όπως και νά 'χει δεν μπορούμε παρά να του το αναγνωρίσουμε ότι μπόρεσε και πήρε από άλλους την πρωτοκαθεδρία στις κοινοβουλευτικές, εκλογικές και κυβερνητικές αυταπάτες και τα πήγε μια χαρά. Φάνηκε πιο ικανός. Μόνο που αυτό ...νομοτελειακά δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.