ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ

- ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 15/3 18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
- ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/3 09:00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Η περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, έρχεται να προστεθεί και να αποτελέσει ένα από τη μακριά λίστα ζητημάτων, που καταδεικνύει την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα, την παραδειγματική καταστολή και τρομοκράτηση του λαικού κινήματος.

Στην προκλητική συνέχιση της φυλάκισής τους και το σύρσιμό τους από δίκη σε δίκη, χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις, με ένα στημένο κατηγορητήριο, το σύστημα συνολικά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν να “τρίξουν τα δόντια”, να τρομοκρατήσουν, να υποτάξουν, όλη την αγωνιζόμενη νεολαία και το λαό, υπό το βούρδουλα μιας παραδειγματικής τιμωρίας που θα λειτουργεί κατασταλτικά για όλο το δημοκρατικό κόσμο.

Είναι η ίδια κυβέρνηση και η ίδια “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, που ξεπλένει τους φασίστες τόσα χρόνια σε δικαστήρια και τους καθιστά κομμάτι του επίσημου πολιτικού σκηνικού και του δημοκρατικού τόξου. Που σέρνει σε δίκες αγωνιστές ενώ οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούνε λεύτεροι. Που φωτογραφίζεται μαζί τους σε ταξιδάκια στο Καστελόριζο και σε στρατιωτικές ασκήσεις “εθνικής σημασίας”. Την ίδια στιγμή, συλλαμβάνονται και δικάζονται τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές, εκκενώνονται καταλήψεις, πνίγονται στα χημικά και στις συλλήψεις όλες οι λαικές κινητοποιήσεις που ξεσπούνε(εκπαιδευτικοί, πλειστηριασμοί), καταστέλονται όλοι οι νεολαιίστικοι και εργατολαικόι αγώνες εν τη γενέσει. Η κυβέρνηση αυτή είναι που ανασύρει το ζήτημα διώξεων σε φοιτητές και εργαζόμενους του ΕΚΠΑ και επι των ημερών της, τραβιουνται σε δίκη φοιτητές από την Ξάνθη για συνδικαλιστική δράση. Την ίδια στιγμή, ξεπλένονται κομμάτια του πολιτικού συστήματος και του κεφαλαίου, με την υπόθεση νοβάρτις, απολαμβάνοντας την ασυλία του συστήματος.

Είναι γιατί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καλείται να διεξάγει την επίθεση ενάντια στα εργατικά-λαικά δικαιώματα. Να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να κλέβει το βιος και τα σπίτια του λαού με τους πλειστηριασμούς, να χτυπάει καθημερινά το μισθό, τα εργασιακά δικαιώματα, να υπηρετεί την πολιτική που υπαγορεύεται από τον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση της χώρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, την πολιτική που λύνει και τα χέρια του ντόπιου κεφαλαίου.

Ειδικότερα σε μια περίοδο, που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου οξύνονται επικίνδυνα, βάζοντας και τις ντόπιες άρχουσες τάξεις στο χωρό του τυχοδιωκτισμού, εθνικισμού και καθημερινά να ζυγώνει το ενδεχόμενο ενός άδικου πολέμου, είναι απαραίτητος ο πειθαναγκασμός της “εθνικής ομοψυχίας”, η καταστολή των διεκδικήσεων λαού και νεολαίας, για να μην υπάρχει φωνή αντίστασης απέναντι στις αιματοβαμένες επιδιώξεις τους.

Αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής αποτελεί και η φασιστικοποίηση, για να στραφεί το κλιμα ακόμα πιο δεξιά και αντιδραστικότερα. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η πάλη ενάντια στη φασιστικοποίηση, ενάντια στην κυβέρνηση που καθημερινά τρομοκρατεί, γίνεται απαραίτητος όρος για να πάει μπροστά η υπόθεση του λαού και της νεολαίας για δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες, για το δικαίωμα στη ζωή. Η αλληλεγγύη στους διωκώμενους Ηριάννα και Περικλή, να γινεί φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης και του συστήματος να βάλει το λαό στο γύψο.
- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ
- ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
- ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.