ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 14 Απριλίου. Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 14 Απριλίου. 
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα | Νέα την Τρίτη 17/4

Με κοινή αφετηρία το Άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησαν το μεσημέρι δύο αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν μπροστά από το Προξενείο των φονιάδων και κατέληξαν ξανά στο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησαν. Στο Άγαλμα του Βενιζέλου ραντεβού για την έκτακτη κινητοποίηση «έκλεισε » η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η ΛΑΕ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Συμμετείχε επίσης αρκετός ανένταχτος κόσμος. Στο ίδιο χώρο συγκεντρώθηκε και το ΚΚΕ. 

Παρά το γεγονός πως ο αριθμός των διαδηλωτών δεν ήταν ανάλογος των αναγκών, αρκετοί Θεσσαλονικείς, εργαζόμενοι και νέοι διατράνωσαν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς ΗΠΑ, Γαλλίας και Αγγλίας στην Συρία και την συμμετοχή της Ελλάδας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. 

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, συγκρότησε μαχητικό μπλοκ, μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο έκαψε την αμερικάνικη σημαία και κυκλοφόρησε πλατιά έκτακτη ανακοίνωση για την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στον Συριακό λαό. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δέχτηκαν την αστυνομική βία από το πίσω μεριά του κτιρίου που στεγάζεται το αμερικάνικο προξενείο, στην Βασ. Ηρακλείου, όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του. 
Δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και φορείς και συλλογικότητες της πόλης έδωσαν καινούριο αντιπολεμικό αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 17 Απριλίου στις 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.