ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Για την εισβολή φασιστών σε σχολεία στην Καλλιθέα

Για την εισβολή φασιστών σε σχολεία στην Καλλιθέα

Η πολιτική των μνημονίων της κοινωνικής εξαθλίωσης, η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η πολιτική της υποταγής στους ιμπεριαλιστές «προστάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ, πάνω στο έδαφος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος, όλη η παραγωγή ιδεολογικών και πολιτικών κατασκευών πάνω σε αυτή τη βάση, προσβλέπουν και στη διείσδυση στην κοινωνική συνείδηση, αντιδραστικών συντηρητικών ρατσιστικών και φασιστικών κηρυγμάτων.

Έτσι αντί να στοχοποιείται το σύστημα, η εργοδοσία, οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων και των περικοπών, η άγρια εκμετάλλευση και το γκρέμισμα των στοιχειωδών κατακτήσεων, οι αντιδράσεις ωθούνται σε βάρος του διπλανού, σ΄ αυτόν που έχει δουλειά, στον υπάλληλο του δημοσίου, στον γιατρό και τον νοσηλευτή για τα χάλια στην περίθαλψη και την υγεία, στον δάσκαλο και τον καθηγητή για τα προβλήματα στην εκπαίδευση κοκ., στον άνεργο, στον πρόσφυγα και στο μετανάστη. Αντί να υποδεικνύεται και να καταγγέλλεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και οι επεμβάσεις του, τα δάχτυλα του πολιτικοκοινωνικού εκφασισμού δείχνουν τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον ξεριζωμένο από τον όλεθρο του πολέμου.

Σ’ αυτό το έδαφος ποτίζονται τα αγκάθια της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, το αντικομμουνιστικό παραλήρημα, η ταξική υποταγή και συνθηκολόγηση, οι φασιστικές απόψεις, με κηπουρούς τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος, απολογητές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και φυσικά τα μαντρόσκυλα του συστήματος σαν την Χρυσή Αυγή.

Σ’ αυτό το έδαφος πατούν τα φασιστοειδή που μπήκαν σε σχολικά συγκροτήματα της Καλλιθέας (4ο Λύκειο, 10ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 6ο Λύκειο κλπ) και μαγάρισαν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα σύμβολά τους. Παράλληλα γέμισαν τους εξωτερικούς χώρους των σχολείων με τρικάκια με συνθήματα "Έξω οι ξένοι", "Πατρίς θρησκεία Οικογένεια" με υπογραφή της Χρυσής Αυγής.


Ιδιαίτερη "περιποίηση" επιφύλαξαν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, στο οποίο με ενέργειες των συλλόγων των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών είχε γίνει μια σημαντική εικαστική παρέμβαση.

Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών ούτε στην Καλλιθέα ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Λιγότερο από δυο μήνες πριν ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.

Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του.

Στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.

Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δεν θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει το γεγονός και καλεί τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας στο δρόμο της μαζικής λαϊκής αντίστασης, του δυναμώματος των κινημάτων διεκδίκησης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στην κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας, να στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν.


ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.