ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Βόλος, καύση σκουπιδιών | Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων η χθεσινή!

Βόλος, καύση σκουπιδιών | Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων η χθεσινή!


Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην πορεία, οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους, εκφράζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών και τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και την ίδια τη ζωή. Ένα θετικό βήμα σε αυτό, ίσως ήταν ότι μετά από καιρό, το σύνολο των δυνάμεων που αναφέρονται στηςν Αριστερά και το κίνημα, πορεύθηκαν σε διαδήλωση καλώντας από την ίδια πλατεία.

Μια διαδήλωση που διάφοροι δεξιοί και κεντρώοι χρησιμοποίησαν για να ξεπλυθούν ή και να αναδειχθούν.

Από τη δημοτική αρχή, που έπαιξε το χαρτί του αποπροσανατολισμού κάνοντας μήνυση λίγες μέρες πριν στην ΑΓΕΤ ύψους 500.000.000 ευρώ(!) ενώ παράλληλα ετοιμάζει τη δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε μορφή SRF για να την προμηθεύει. Από αυτούς που προωθούν τις «εναλλακτικές λύσεις», μετατοπίζοντας την αξιοποίηση των σκουπιδιών από τον ένα καπιταλιστή στον άλλο - από τη μια μπίζνα στην άλλη δηλαδή.

Ακόμα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος και μερικοί ακόμα ΣΥΡΙΖΑίοι που τριγύριζαν σε διάφορα μπλοκ, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Της πλήρους στοίχισης στις επιλογές του κεφαλαίου. Της αξιοποίησης κάθε σπιθαμής γης, του νερού και του αέρα για την ικανοποίηση των αδηφάγων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών.

Κλούβες υπήρχαν από νωρίς κοντά στην πλατεία Ελευθερίας που ήταν το κάλεσμα, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στα γύρω στενά.

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχε με πανό, και μέσα από συνθήματα και μοιράζοντας προκήρυξη, προσπάθησε να αναδείξει πως η καύση σκουπιδιών μπορεί να σταματήσει μόνο μέσα από την πάλη των εργαζόμενων και του λαού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.