ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής!

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ



ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής!

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ποιος θα συνεχίσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας!
Όχι στο νέο γύρο εκβιασμών και αυταπατών!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για να ανατραπούν τα βάρβαρα μνημόνια
και τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης

Η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες

• Ένας νέος γύρος πιέσεων και εκβιασμών ενάντια στο λαό ξεκίνησε με την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τα τέλη του Σεπτέμβρη. Αυτή τη φορά, στόχος των εκβιασμών αυτών είναι να νομιμοποιηθεί και μέσα από τις εκλογές το, ήδη ψηφισμένο, τρίτο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, να επισφραγιστεί και με τη «λαϊκή εντολή» το νέο κύμα της άγριας επίθεσης που ασταμάτητα βιώνει εδώ και έξι σχεδόν χρόνια ο λαός μας Και με αυτήν την έννοια, να αποδεχτεί ο λαός μας ως μονόδρομο την υποταγή του στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα των ΗΠΑ και της ΕΕ, να σκύψει το κεφάλι στη διαιώνιση του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας, να υποταχτεί στο «ρεαλισμό» της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, της λεηλασίας των λαϊκών δικαιωμάτων και του πλούτου της χώρας.

Με πρωτοστάτη το ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρους όλες τις πολιτικές δυνάμεις, παλιές και νέες, του μαύρου μετώπου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), ο λαός καλείται να ξεχάσει τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσε ενάντια στα δύο πρώτα μνημόνια και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των ιμπεριαλιστών, όπως ακριβώς συμμορφώθηκε και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση.
Επείγεται το ντόπιο αστικό πολιτικό σύστημα και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της χώρας να συγκροτήσουν πολιτικές λύσεις ικανές να προωθήσουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που επιβάλλουν τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και η ντόπια κεφαλαιοκρατική ολιγαρχία Οι πιέσεις που δέχτηκαν το προηγούμενο πεντάμηνο (όπως η απειλή της αποπομπής από την ευρωζώνη και η επιβολή του λεγόμενου capital control) είναι μικρά μόνο δείγματα των εκβιασμών που είναι ικανοί και διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν οι ιμπεριαλιστές «προστάτες».
Από τη μια, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρετούν έχουν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια και, από την άλλη, καλούνται να διαχειριστούν την κρίση που περνά η χώρα στο περιβάλλον των άγριων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που γεννούν, ολοένα και πιο συχνά, ολοένα και πιο κοντά, εστίες πολεμικών αντιπαραθέσεων: από το συνεχιζόμενο ματοκύλισμα της Ουκρανίας μέχρι τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, τη Συρία και τα τεράστια καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων.

• Μπροστά σε αυτές εκλογές, ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος όχι μόνο με εκβιασμούς και πιέσεις αλλά και με μια επανάληψη των αυταπατών για δήθεν εναλλακτικές λύσεις «αριστερής φιλολαϊκής διακυβέρνησης» σε συνθήκες κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Η συνθηματολογία και η πολιτική που πρόβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση και σαν κυβέρνηση οδήγησε από το «σκίσιμο των μνημονίων» στη επιβολή ενός τρίτου μνημονίου, σερβίρεται τώρα σαν «ξαναζεσταμένη σούπα» από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του Π. Λαφαζάνη. Η λογική των λεγόμενων «μεταβατικών προγραμμάτων» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δείχνει κι αυτή την χρεοκοπία της, καθώς η συγγένεια αυτής της λογικής με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να την μετατρέψει σε εκλογικό συνοδοιπόρο του «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ» που πλασάρει ο Π.Λαφαζάνης. Κοινός παρονομαστής της πολιτικής αυτών των δυνάμεων είναι η υπόκλιση στους αρνητικούς ταξικούς συσχετισμούς, η υποτίμηση της δύναμης των λαϊκών αγώνων, η άρνηση της αναγκαιότητας συγκρότησης πλατιού λαϊκού μετώπου αντίστασης, διεκδίκησης και αναμέτρησης με το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ο διαποτισμός της ιδεολογίας τους από ρεφορμιστικές αντιλήψεις.
Όλο αυτό το ρεύμα, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις του, συνέβαλε -είτε άμεσα (μέσα από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε κορυφαία κυβερνητικά πόστα) είτε έμμεσα- και συνεχίζει να συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό και τον ιδεολογικό αφοπλισμό του λαού και της εργατικής τάξης.

• Διέξοδο για το λαό δεν αποτελεί ούτε και η πολιτική πρόταση των ρεφορμιστών του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, που αποτελεί την πολιτική μήτρα απόψεων όπως οι προηγούμενες, αρνείται την πάλη για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και η αόριστη επίκληση της «λαϊκής εξουσίας» εσκεμμένα δεν απαντάει στο πώς θα φτάσουμε σε αυτήν, γιατί δεν έχει ούτε τη διάθεση να συγκρουστεί ούτε τη διάθεση να συμβάλει στη συγκρότηση πλατιού λαϊκού μετώπου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δέσμιο της ρεφορμιστικής του λογικής, αναπαράγει και αυτό εκλογικές αυταπάτες.

• Μπροστά στην πολιτική μάχη των εκλογών του Σεπτέμβρη, μπροστά στη νέα φάση εκβιασμών και αυταπατών που ξεκίνησε, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισαν να παρέμβουν από κοινού σαν συνέχεια των κοινών τους αγώνων έτσι όπως εκφράστηκαν στο κίνημα και στα πλαίσια της «Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας». Μέσα από το κοινό σχήμα ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ - Εκλογική Συνεργασία θέλουν να αναδείξουν μιαν άλλη κατεύθυνση για το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφάλαιου.
Κόντρα στις αυταπάτες, παλιές και νέες. Γιατί οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και οπισθοχώρηση το λαό και την εργατική τάξη.
Κόντρα στις εύκολες λύσεις και τις εκλογικές ψευτοδιεξόδους. Γιατί τέτοιες ούτε υπήρξαν ούτε μπορούν να υπάρξουν. Κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Γιατί η πραγματική δύναμη βρίσκεται στους λαϊκούς αγώνες.
Κόντρα στη δήθεν Αριστερά, της υποταγής, της ρεφορμιστικής πολιτικής και της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Για την ενίσχυση των εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε γειτονιά, για την ενίσχυση των ταξικών αγώνων, για το δυνάμωμα του αγώνα για ανεξαρτησία, για την ανασυγκρότηση του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.
Κόντρα στην αναβίωση του μαύρου μετώπου, αλλά και την ενίσχυση των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.
Κόντρα στην ιμπεριαλιστική πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ που λεηλατεί και καταδυναστεύει το λαό και τη χώρα μας.

• Για να μην νομιμοποιηθεί η συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.
Για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντεργατικής επίθεσης.
Για τη διεκδίκηση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, όρων εργασίας σύμφωνα με τις πραγματικές λαϊκές και εργατικές ανάγκες.
Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Για την απαλλαγή από κάθε ξένο και ντόπιο δυνάστη του λαού και της χώρας.
Για να αντισταθεί ο λαός στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών που εξελίσσονται στην περιοχή μας και ευρύτερα.


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.