ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10 πμ ΚΑΜΑΡΑ

Με την ισοπέδωση του ασφαλιστικού προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό. Πιστή στα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακολουθεί κατά γράμμα το 3ο μνημόνιο που προβλέπει την κατάργηση της σύνταξης όπως την ξέρουμε και τη μετατροπή της σε προνοιακό επίδομα που δεν θα διασφαλίζει ούτε καν την επιβίωση των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στη λογική όλων των αστικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες με τους αντιασφαλιστικούς τους νόμους (Σουφλιάς - Πετραλιά - Λοβέρδος) υλοποιούσαν εδώ και χρόνια το γνωστό τρίπτυχο: «αργότερα, λιγότερα, χειρότερα». Το σύστημα απαιτεί τη συνεργασία όλων των αστικών δυνάμεων στην επίθεση, για να μπορέσει να επιβάλει αυξήσεις των ορίων ηλικίας, νέες μειώσεις συντάξεων (τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους επόμενους που θα βγουν στη σύνταξη) και αυξήσεις εισφορών για όλους. Ο χωρισμός σε "εθνική" και "ανταποδοτική" σύνταξη σημαίνει ότι το κράτος περιορίζει την ευθύνη του σε ένα μηδαμινό ποσό, ενώ μέσω της ενοποίησης των ταμείων προωθείται η ισοπέδωση όλων προς τα κάτω και η δραματική αύξηση των εισφορών.

Η μόνιμη δικαιολογία από τη μεριά του συστήματος είναι ότι "το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο". Στο επιχείρημα αυτό προσθέτουν την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που -δήθεν- κάνει αναγκαία τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Στην πραγματικότητα, η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί να γκρεμίσει κάθε κατάκτηση του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Είναι κομμάτι του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν: με τους εργαζόμενους δούλους της εργοδοσίας, δίχως κατακτήσεις, να υπομένουμε με σκυμμένο το κεφάλι και ο καθένας μόνος του την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, την καταστροφή της ζωής και της προοπτικής μας.


Η σύνταξη είναι δικαίωμα όλων των εργαζόμενων!

Εμείς, οι εργαζόμενοι είμαστε που συνολικά παράγουμε ολόκληρο τον πλούτο σε αυτήν την κοινωνία. Έχουμε τριπλοπληρώσει την ασφάλισή μας: μέσα από την υπεραξία που μας κλέβει το κεφάλαιο, μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από τους φόρους. Το δικαίωμά μας να μην δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε δεν περιορίζεται από τα λογιστικά τους τερτίπια. Δεν αποδεχόμαστε να παζαρεύει καμία κυβέρνηση τα δικαιώματά μας με τους ιμπεριαλιστές. Υπερασπιζόμαστε και κατακτάμε τα δικαιώματά μας μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες. Δεν παραιτούμαστε από τη σύνταξη! Απαιτούμε αυξήσεις στις συντάξεις, σύνταξη για όλους!

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη έδειξε ότι ο κόσμος της δουλειάς θέλει και μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση. Θέλει και μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στα νέα μέτρα και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος των μαζικών λαϊκών αγώνων, ο μόνος δρόμος που μπορεί να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον μας.

• Κάτω το νέο μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
• Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!


3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.