ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αθώοι οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής!

Αθώοι οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής!

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που βγήκε αργά το απόγευμα ύστερα από σχεδόν ολοήμερη συνεδρίαση στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Το κατηγορητήριο αφορούσε όσα συνέβησαν στην διαμαρτυρία το βράδυ της 30ης Μαρτίου 2012 στο δημαρχείο όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 κάτοικοι από την Ιερισσό, το Γομάτι, τα Νέα Ρόδα, τη Μεγάλη Παναγιά φωνάζοντας συνθήματα κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός και του πρώην δημάρχου Χρ. Πάχτα καθώς και κατά του τότε αντιδημάρχου Β. Μοσχόπουλου.

Είχε προηγηθεί στις 20 Μαρτίου ο ξυλοδαρμός στο βουνό Κάκαβος 30 κατοίκων από 300 εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός και το κάψιμο του φυλακίου αγώνα. Στην διαδικασία από την αρχή ήταν ολοφάνερη η αστυνομική σκευωρία σε συνεργασία με τις τότε δημοτικές αρχές και φυσικά με την Ελντοράντο η οποία είχε κατευθύνει αυτούς που με τις μαρτυρίες τους βοήθησαν να σχηματιστεί η βαριά κατηγορία.


Η αθωωτική απόφαση αποτελεί επιτυχία του κινήματος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος αλληλεγγύης, κινήματα τα οποία και σήμερα έδωσαν μαζικό παρών μέσα και έξω από τα δικαστήρια .

Η επιτυχία όμως δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα εφησυχασμό! Μπορεί και πρέπει να αναπτερώσει το αγωνιστικό πνεύμα και να συμβάλλει στην κλιμάκωση του μαζικού αγώνα. Γιατί η δικαστική ομηρία για πολλούς άλλους αγωνιστές συνεχίζεται με τις δίκες που είναι προγραμματισμένες το επόμενο διάστημα με πρώτη αυτή στις 9 Νοεμβρίου. Αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει σύντομα στην Ελντοράντο όσες άδειες ζητήσει για να λειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο του χρυσού θανάτου! Η σημερινή ανακοίνωση της πολυεθνικής είναι αποκαλυπτική των παζαριών που γίνονται στο παρασκήνιο με τους υπουργούς της κυβέρνησης και καμιά καθυστέρηση και επανάπαυση δεν χωρά! Το επόμενο διάστημα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη πανελλαδική πανεξόρμηση νέας ενημέρωσης του λαού και να οργανωθούν μαζικά συλλαλητήρια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.